A szegvári polgármester kocsija is rommá tört a szlovén gigabalesetben

-

Hetven jármű (autó, illetve kamion) csapódott egymásnak a szlovén autópályán szombaton, négyen meghaltak, harmincan megsérültek. A szegvári polgármester is részese volt a balesetnek, de ő és családja nem sérült meg. Az egyik barátjának viszont több bordája is eltört.


„Délután két óra volt, de mintha lekapcsolták volna a villanyt. Rosszak voltak a látási viszonyok, attól féltem, belénk jön egy kamion, ezért lassítottam, áthúzódtam a gyorsítósávba. Szinte azonnal megláttam egy keresztbe fordult autót. Hiába fékeztem, nekiütköztünk. Abban a pillanatban hátulról is belénk csapódott egy másik jármű” – idézte fel a balesetet Gémes László szegvári polgármester a Délmagyarnak.

A polgármester a családjával, valamint másik két autóban utazó barátaival tartott hazafelé egy olaszországi síelésből. Alighogy kimondta, hogy mindenki maradjon a kocsiban, már beléjük is csapódott egy kamion. Azt mondta, bele sem mer gondolni, mi lett volna, ha a felesége vagy a gyerekei kimerészkednek a kocsiból.

„Utólag úgy gondolom, én oldalra lökhettem az álló járművet, Endre és Pityu barátomék közé, utóbbiak nekicsapódtak. Minket lengyel és magyar kamion bástyázott körbe. Talán furcsa ezt mondani, de tulajdonképpen szerencse, hogy így alakult. A nagy testek óvtak meg attól, hogy kisebbek zuhanjanak ránk” – tette hozzá a polgármester, akinek a Pityu néven emlegetett barátja, Hevesi István mindszenti gazdálkodó nem úszta meg ilyen könnyen: három bordája tört el, nincs túl jól, de örül neki, hogy a családja megúszta a balesetet. Ő azt mesélte, egy kanyarból kijőve rohantak bele egy előző balesetbe, a sűrű köd miatt nem láttak semmit, az úton keresztben álló kamion sem volt kivilágítva.