A Szeged is idegenben szerzett előnyt

Fotó: MTI/EPA / ARMANDO BABANI

-

A MOL-Pick Szeged 26-24-re győzött a dán Bjerringbro-Silkeborg otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.


A szegediek válogatott beállója, Bánhidi Bence kézsérülés miatt el sem utazott Dániába, és még az sem biztos, hogy a visszavágón pályára léphet. Szintén hiányzott a sérült kapus, Marin Sego.

Támadásban és védekezésben is pontatlan játékkal kezdte a találkozót a vendégcsapat, a spanyol kapus, José Manuel Sierra teljesítményére viszont nem lehetett panasz, de a dánok így is három góllal elhúztak (5-2). A 12. percben már másodszor állították ki a Szeged kulcsemberét, a svéd Jonas Källmant, de a társai is meglehetősen szabálytalanul kézilabdáztak.

A lendületesebben, hatékonyabban játszó hazaiak fokozatosan növelték a különbséget (10-4), és bár a hajrában öt és fél percig nem találtak a hálóba, a szünetben öt góllal vezettek (13-8).

Az első félidő végén a horvát Denis Bunticot is másodszor állították ki, a második felvonás elején pedig fejre irányuló ütésért azonnali piros lappal kizárták honfitársát, Alen Blazevicet, így a szegediek még nehezebb helyzetbe kerültek. Ennek ellenére a 37. percben felzárkóztak (16-14), mivel a korábbinál gyorsabban és pontosabban játszottak.

Csakhamar egyenlítenie is sikerült a vendégcsapatnak (19-19), és mivel a dánok a saját maguk által diktált tempóban elfáradtak, a Szeged az 54. percben – a meccs során először – átvette a vezetést (22-23), és jó hajrával végül két találattal győzött.

A Silkeborg – és egyben a mezőny – legeredményesebb játékosa Nikolaj Markussen volt nyolc góllal.

A visszavágót jövő vasárnap 17 órától rendezik.


Eredmény, férfi BL, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:

Bjerringbro-Silkeborg (dán) – MOL-Pick Szeged 24-26 (13-8)