A szánkós időnek vége, készítse a bárkát!

Fotó: MTI/AP / Jeff Roberson

-

Borzalmasan sok eső esik a következő napokban a Köpönyeg.hu előrejelzése szerint.


A csütörtök hajnalra lehullott hó rengeteg helyen okozott problémát, ezekről itt írtunk, mostantól azonban készüljön arra, hogy helyette eső esik majd országszerte.


Péntek hajnalban sokfelé képződik sűrű köd, néhol zúzmara-lerakódással. Napközben a köd nagy része feloszlik, de lesznek tartósan párás területek. Erősen megnövekszik a felhőzet és estétől eső, északkeleten ónos eső alakul ki. Mérsékelt lesz a légmozgás, és melegfront érkezik. Reggel -10 és -5 fok közé süllyed a hőmérséklet, délután általában 0 és +6 fok között várható a hőmérséklet, de a tartósan ködös tájakon egész nap fagyhat.

Szombaton borult idő lesz. Hajnalban, reggel sokfelé lesz eső, majd napközben átmenetileg kevesebb helyen eshet. Délután újabb csapadéktömb érkezik, újra elered az eső. Kiadós esők lesznek, +3 fok körül alakul a csúcsérték.

Vasárnap a nap első felében sokfelé valószínű eső, majd délután ismét szünet következik a csapadékhullásban. 2 és 7 fok közötti értékeket mérhetünk.

Hétfőn borult idő lesz sokfelé jelentős mennyiségű esővel. A déli, majd az északnyugati szél sokfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Átmenetileg jócskán megenyhül az idő, néhol 10 fokot is mutathatnak a hőmérők.

Kedden is marad a borús idő, többfelé záporesővel. Erős lesz az északnyugati szél. 6 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Aki télen inkább havat szeretne látni, az nosztalgiázzon a tegnapi időjárás-jelentésünkkel, és az abban található videóról, amiben a havazás látható.