A szakítás dögössé tesz - Blahalouisiana-klippremier

-

Nyárias imázs, sötétebb képek, szexi frontember. Bemutatjuk a Blahalouisiana új klipjét, amelynek forgatásán olyan hangosak voltak a motorok, hogy még a rendőrök is kijöttek, ráadásul majdnem az énekeső szájába került az égett gumi. De aztán minden jól alakult.


Azt nem lehet mondani, hogy a Blahalouisiana énekesnőjét, Schoblocher Barbarát nem szereti a kamera. A zenekar eddig megjelent két klipjében is nagy hangsúlyt fektettek az ő szexi kisugárzására, és ez a VS.hu-n most debütáló harmadik videónál is így történt. Csak most vannak motorok is.

A szakítás utáni állapotról szól a zenekar Without me című száma. Arról, hogy ez nem feltétlenül szomorú és fájdalmas dolog, sokkal inkább felszabadító. Hiszen a csaj dobja a pasiját, megkönnyebbül, végre boldog lehet! Szabadnak érezheti magát, magabiztosnak, újra dögösnek.A 2012-ben alakult székesfehérvári zenekar új klipjének felvételeit a régi Ikarus-gyár területén készítették, kaszkadőrök is segítettek.


„Jó ez a popos, nyárias imázs, de én a hangulathoz képest a látványt egy hajszálnyival sötétebb irányba akartam elvinni. Mikor meghallottam a Blaha számát, akkor beugrott egy kép, amin a kis szőke Barbit durva, fekete motorosok között látjuk. A Without me elég vidám dal, és azzal, hogy egy alapvetően rideg környezetben, magukat produkáló motorosokkal forgattunk, egy kellemesen disszonáns hangulata lett a számnak” – mondja a víziójáról a klip rendezője, Sébastien Praznoczy.Az egynapos forgatás nem ment teljesen zökkenőmentesen. „Öt motoros kaszkadőrünk volt, és akkora zajt csináltak, hogy alig hallottuk egymást Spáh Karcsival (ő a klip operatőre). Még a rendőrök is kijöttek, annyira hangosan zúgtak a motorok. Ráadásul ezek a kaszkadőrök néha olyanok, mint a nagy gyerekek, nem akarták abbahagyni a trükközést”.


Némi nehézséget jelentett az is, hogy a Blahalouisiana énekesnőjének nagyjából háromszor gyorsabban kellett énekelnie a felvételkor, mint ahogy az eredeti dal szól, később ugyanis az egész videó le lett lassítva. „Van egy jelenet a végén, amikor át kell mennem a füstön. Itt az egyik motoros olyan hosszan égette a gumiját, hogy a forró gumi elkezdett lemorzsolódni, és az arcomba ment. Elég nehéz volt háromszor gyorsabban énekelnem úgy, hogy közben ne vegyek levegőt, mert akkor a fülemen kívül a számba is égett gumi került volna” – teszi hozzá az énekesnő.A Blahalouisiana a klip online premierjének napján Esztergomban lép fel, Budapesten pedig legközelebb május 28-án, a Kobuci Kertben hallhatjuk a zenekart. Sébastien Praznoczy rendező korábbi munkáit pedig itt tudjátok megnézni.