A Subway reklámarca beismerte, hogy gyerekeknek fizetett szexért

-

A Subway gyorsétteremlánc szóvivője és több reklámjának arca beismerte, hogy számos alkalommal pénzért szexelt kiskorúakkal, valamint gyermekpornográfia terjesztésében is részt vett.


Jared Fogle 2000 óta szerepelt a Subway reklámjaiban, miután állítása szerint az étteremlánc szendvicseinek köszönhetően fogyott le. Fogle akár 12 évre is rács mögé kerülhet, és kárpótlást kell fizetnie annak a 14 kiskorúnak, akik áldozatul estek neki – olvasható a BBC oldalán.A vád szerint Fogle befolyását és gazdagságát kihasználva vett rá kiskorúakat, hogy szexuális kapcsolatot létesítsenek vele. Az is előfordult, hogy prostituáltakat bérelt fel, hogy találjanak neki kiskorúakat – akadt, aki csak 14 éves volt.


Fogle-t azzal is gyanúsítják, hogy a róla elnevezett, túlsúlyos gyermekek számára létrehozott alapítvány vezérigazgatójától, Russell Taylortól 6 éves gyerekeket is szerepeltető pornófelvételeket szerzett. Taylort áprilisban tartóztatták le a hatóságok.

Ügyvédje szerint Fogle mentális problémákkal küzd és pszichológus segítségére van szüksége. A 37 éves férfi beleegyezett, hogy 1,4 millió dolláros (390 millió forintos) kárpótlást fizessen 14 kiskorú áldozatának.