A Story magazintól igazol hírigazgatót a TV2

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-

Azurák Csaba helyett Kökény-Szalai Vivien irányítja a kereskedelmi tévé Aktuális műsorok igazgatóságát.


Közleményben tudatta a TV2, hogy Azurák Csaba a jövőben a Tények műsorvezetése mellett új megbízatására koncentrál, ezért főszerkesztői feladatait átadja.

Az új stratégia részeként Kökény-Szalai Vivien vezetésével márciustól megalakul az Aktuális műsorok igazgatósága, amelynek feladata a TV2 Csoport csatornáin futó hír és aktuális műsorok bővítése és megújítása – áll a VS.hu-nak elküldött közleményben.

Kökény-Szalai Vivien 2003-tól 2011-ig a Színes Bulvár Lap (később Bors) külpolitikai, majd sztárrovatos munkatársa volt. 2011-ben az akkori Sanomához igazolt, előbb a Story magazin rovatvezetője, később vezető szerkesztője, felelős szerkesztője, majd 2014. július elsejétől főszerkesztője lett.

Több könyvet is írt, köztük a Stohl András börtönélményeit bemutatót és a Zuschlag-könyvet is.

2014 nyarán hozzáment Kökény Roland kajakoshoz, majd amikor közölték, hogy az újságíró feleség készítené fel Kökényt a riói olimpiára, a sportoló evezős párja, Dombi Rudolf előszőr azt hitte, viccelnek. „Szeretném, ha jövő ősztől, párom, Szalai Vivien irányítaná az edzéseimet, aki a Story magazin főszerkesztő-helyettese és sikeres író – mondta akkor Kökény az NSO-nak. – Vivi Kiss István mellett egy évig afféle segédedzőként dolgozna, hogy elsajátítsa a szakma csínját-bínját. Vivi az augusztusi duisburgi világbajnokság előtt is beült néhányszor a motorosba, és az edzőm szerint is nagyon jó meglátásai voltak a kajakozással kapcsolatban.”