A spanyolok és az angolok sem támogatják a BL-reformot

Fotó: AFP / ARIS MESSINIS

-

Az európai profi ligák szakszervezete (EPFL) kritizálja a Bajnokok Ligája reformját.


Az érdek-képviseleti szervezet elnöke, Lars-Christer Olsson szerdán elmondta, hogy a tagságuk majdnem egyhangúlag ellenzi a változásokat, többek között az angolok és a spanyolok is.


Az európai szövetség (UEFA) augusztus végén jelentette be, hogy a 2018/19-es idénytől a kontinens négy legerősebb bajnoksága négy-négy biztos helyet kap a BL főtábláján. Jelenleg a három legmagasabban jegyezett liga a spanyol, a német és az angol három-három csapatot indíthat automatikusan a csoportkörben, a negyedik helyezettek pedig selejtezőt játszanak.

Olsson leszögezte, hogy az általuk képviselt ligák nem hajlandóak elfogadni a reformokat, részben azért, mert attól félnek, ez az első lépést jelenti az európai elitklubok zárt versengése felé. "Az ügy még nem zárult le. Az UEFA új elnöke, Aleksander Ceferin azt mondta, átnézi, ami történt, és biztos vagyok benne, hogy meg tudjuk változtatni a döntést. Vákuum keletkezett az UEFA vezetésében, azt hiszem, ezt a nagy klubok kihasználták, és ez vezetett a káoszhoz mondta a svéd sportvezető.