A spanyol adóhatóság üldözheti el Neymart a Barcától

Fotó: Getty Images / Denis Doyle

-

A brazil sztár megkezdte a tárgyalásokat a klubbal, de apja, aki egyben az ügynöke is amondó, ha tovább folytatódnak az adóhatóság támadásai, akkor fiának nem marad más választása, mint elhagyni Spanyolországot.


Neymar megkezdte a tárgyalásokat a Barcelonával a 2018 júniusában lejáró szerződése meghosszabbításáról. A brazil világsztár érdekeit a megbeszéléseken az édesapja képviseli, aki egyben az ügynöke is.

Az idősebb Neymar (Neymar Sr.) a Cadena Ser rádiónak adott interjújában aggodalmának adott hangot fia jövőjével kapcsolatban, aminek elsődleges okozója a spanyol adóhatóság, amelyik jelenleg is vizsgálatot folytat adócsalás ügyében a futballista ellen.


Neymar egyelőre tanácstalan


„Mióta betettük a lábunkat Spanyolországba, azóta hadjárat folyik ellenünk az adóhatóság részéről, ami már Brazíliára is átterjedt. Két és fél éve folyamatosan arra kényszerülünk, hogy megvédjük magunkat a vádaskodásoktól” – panaszkodott az apa, akinek valóban van elég gondja, hiszen Neymar barcelonai szerződése már kezdettől fogva számos kérdést felvetett, és az ügyben vizsgálódik a FIFA, valamint a brazil adóhatóság sem nyughat. Spanyolországban pedig mostanában valóban rájár a rúd az adóbevallást figyelmetlenül kitöltő futballistákra.


Tiszteletben tartjuk a Barcelonával kötött szerződésünket, de a továbbiakban csak akkor tudunk megegyezni, ha biztosítják a nyugalmat a fiam, a családom és a cégeim számára.

Neymar Sr. kerek perec ki is mondja, hogy az elsődleges problémát a spanyol jogszabályokkal van, „soha nem tapasztaltam még ilyen szigorú adózási törvényeket”.

„Nem szeretnék üldözési mániásnak tűnni, de azt kell mondjam, hogy, ha nem változik érdemben a munkakörnyezet, akkor nem fogunk tudni Spanyolországban maradni.”

Neymar után folyamatosan élénk az érdeklődés a világ leggazdagabb klubjai részéről, tény, hogy a Manchester United már a nyári átigazolási időszakban komoly szándékkal jelentkezett, de akkor még elutasította őket a brazil játékos és menedzsmentje.


Neymar apja ismerős szituációban: távozóban egy spanyol bíróságról


Neymar Sr.-nak abban igaza van, hogy fia Spanyolországba érkezése óta az adóhatóság és az igazságszolgáltatás célkeresztjében állnak, de nem véletlenül. Már az átigazolás is problémás volt, miután a Barcelona 57,1 millió eurós vételárat jelentett be, később azonban nyilvánvalóvá vált, hogy a futballistáért - legalább – 83,4 millió eurót fizettek, a különbözet azonban nem tudni, kihez vándorolt. Neymar nevelőegyesülete, a Santos feljelentette a játékost, a FIFA vizsgálja az ügyet, a brazil ügyészség pedig befagyasztotta a család mintegy 48 millió euróját.

„Minden érintett féllel tárgyalásban állunk, hogy megtaláljuk a mindenki számára kedvező megoldást – mondta el a rádiónak Neymar apuka. – Mert azt végképp nem szeretnénk, ha a fiam még Spanyolországban maradna, kettő, három, négy, vagy akár tíz évet, és hirtelen valami kellemetlen meglepetéssel kellene szembesülnünk.”