A Soros-tervről tartana nemzeti konzultációt a kormány

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

-

A miniszterelnök azt mondta a Fidesz frakciójának, hogy az ellenzék nem ura önmagának, és Brüsszel megpróbálja végrehajtani Soros akaratát.


Nemzeti konzultáció lesz a Soros-tervről – írja az Origo. A Fidesz háromnapos frakcióülése Orbán Viktor beszédével kezdődött, szó volt a betelepítési kvótákról is. A lap szerint a miniszterelnök azt mondta: a gazdasági növekedés állandó, a fizetések nőnek, és a családtámogatásokat is évről évre növelni tudta a kormány.

Orbán azt mondta: az ellenzék nem ura önmagának, kívülről mozgatják őket. Az Európai Bíróság ítéletéről azt mondta, hogy a Soros-terv jelenti az igazi veszélyt, az ítélet kinyitotta ugyanis a kaput. Orbán szerint Brüsszel megpróbálja végrehajtani Soros György akaratát, de ezt a tavaszi választáson meg lehet akadályozni. Orbán azt mondta: "ha az emberek mellénk állnak, ha harmadszor is nyerünk, Brüsszel nem tud legyőzni minket, a Soros-terv elbukik".

A miniszterelnök azt mondta a frakciónak: a legfontosabb a Soros-terv elleni küzdelem, mert Brüsszelben fel akarják gyorsítani az állandó bevándorlási mechanizmus elfogadtatását.