A Soros-plakátkampány leállítását kéri a Mazsihisz elnöke

Fotó: MTI/EPA/DPA / ANDREAS GEBERT

-

Kontrollálatlan, antiszemita indulatokat kelthet.


A „sorosozó” kampány leállítását kérte Orbán Viktor miniszterelnöktől a Mazsihisz elnöke. Heisler András szerint a Mazsihisz az első pillanattól kezdve felhívta a figyelmet arra: a „sorosozás” komoly kockázatokat hordoz. Ez a kampány nem nyíltan antiszemita, de ettől még nagyon is alkalmas arra, hogy kontrollálatlan, többi között antiszemita indulatokat keltsen – írja Heisler, és szerinte „az elmúlt napok bizonyították, hogy félelmünk nem volt alaptalan”.

Budapest és néhány nagyváros utcáin Magyarország történetének sötét időszakait idéző feliratok jelentek meg a kihelyezett plakátokon, de a láthatatlan társadalmi kár már alighanem súlyosabb ennél – írja Heisler

„Közösségünk képviseletében és magyar honfitársaként arra kérem Önt és kormányát, hogy intézkedjenek a kampány azonnali leállításáról, vonják vissza utcáinkról és tereinkről a plakátokat” – írta Orbánnak a Mazsihisz elnöke. „Önöknek, választott vezetőinknek történelmi felelősségük, hogy ne engedjék hazánkban elhatalmasodni a gyűlöletet, ne fordítsák egymással szembe a magyar embereket. Ezek a mérgező üzenetek ártanak egész Magyarországnak. Nem csak magunkért szólunk, de magyar identitásunkhoz hozzátartozik zsidó büszkeségünk és méltóságunk védelme is” – írja Heisler, arra kérve a miniszterelnököt, „tegyen arról, hogy ez a rossz álom minél előbb véget érjen".