A Seszták család üzleti partnere is az új győri kaszinóban

Fotó: MTI/MTVA / Mohai Balázs / MTI/MTVA / Mohai Balázs

-

A Kisalföld úgy tudja, még idén Győrben megnyílhat az ország kilencedik kaszinója, a koncessziós szerződést már meg is kötötték a Treff-Klub Kft.-vel, amelynek november óta Kruppa Zsolt András az ügyvezetője. Kruppa olyan kisvárdai cégekben is érdekelt, amelyek üzleti kapcsolatban álltak Seszták Miklós fejlesztési miniszterrel.


A Treff-Klubnak Rákosfalvy Zoltán győri ügyvéd a tulajdonosa. Rákosfalvy úgy nyilatkozott a Kisalföldnek, hogy „vállalkozó szellemű ember”, ezért vágott bele a szerencsejáték-szervezésbe.


Az eddig üzemelő nyolc kaszinó közül öt Andy Vajnáé, kettő a debreceni Szima Gáboré, egy soproni kaszinó pedig a Casino Austria GmbH tulajdona. Ezekbe 2015-ben 1 218 062 ember látogatott el, akik közül 909 917 volt magyar.

Kruppa Zsolt András Seszták Miklós fejlesztési miniszter közeli ismerőse (feleségeik közös céget tartottak fenn) – írja a Kisalföld. A mostani koncessziós szerződés végén lévő egyetértési záradékot múlt szerdán Seszták Miklós mint a nemzeti vagyon felügyeletéért felelős miniszter is aláírta.

Korábban a Miniszterelnökség utólagos ellenőrzést indított annak tisztázására, hogy átlátható hátterű-e az a ciprusi–seychelle-i tulajdonú King Kft., amely uniós támogatásból valósított meg beruházást Seszták Miklós fejlesztési miniszter autószalonjában. Ugyanekkor az is felmerült, hogy Kruppa cége, a Várda King Invest is uniós pénzt nyert el irodai szolgáltatásokra, és azokat is ellenőrizni fogják.