A Saul fia az év legjobb filmje a Guardian szerint

Forrás: Pathé

-

Az Amerikában idén bemutatott ötven legjobb film listáját állította össze a Guardian. A Saul fia vezeti, de Mundruczó Kornél kutyás filmje is szerepel rajta.


A Saul fiát a héten mutatták be Amerikában, így épp rákerülhetett a Guardian listájára, amelyen az Amerikában idén bemutatott ötven legjobb filmet állítják sorba. És nem csak rákerült, de meg is nyerte. Nemes Jeles László filmje közben a kilenc film közé került, amely jövőre megkaphatja a legjobb idegen nyelvű alkotásnak járó Oscart.

A Guardian azt írja a filmről, hogy az „olyannyira brutális, és kompromisszumot nem ismerve iszonytat, hogy lényegében minden korábbi rendezőt felülmúlt, aki korábban a témához mert nyúlni”. Aztán úgy zárja a cikket, hogy nem csupán az év filmje a Saul fia, hanem valószínűleg az évtizedé is.

A lista második helyezettje a 45 év, a harmadik Leonardo DiCaprio és Alejandro González Iñárritu filmje, A visszatérő, a negyedik Charie Kaufman animációs filmje, az Anomalisa, az ötödik Spielberg legutóbbi filmje, a Kémek hídja.

De nem a Saul fiáé az egyetlen magyar siker a listán: Mundruczó Kornél filmje, a Fehér isten a huszonötödik. Alfred Hitchcockhoz és James Herberthez hasonlítják a „szinte horrorisztikusan bizarr” thrillert, drámát.