A sárga izéket többen akarták látni, mint A szürke ötven árnyalatát

Forrás: Kobal

-

Rekordot döntött a Universal animációja, a sárga, krumpliszerű, gügyögő lények kalandfilmje. A Minyonok minden idők legjobb magyarországi nyitásával büszkélkedhet, no meg a „végre valami lenyomta A szürke ötven árnyalatát” címmel. Az animáció az amerikai mozikban is sikerrel nyitott.


Idén februárban A szürke ötven árnyalatáért a bemutató hétvégén összesen 244 millió forint értékben adtak el jegyeket a hazai mozik, a Minyonok viszont több mint 284 millió forintot gyűjtött össze pár nap alatt. Egészen pontosan 209 205 ember ült be a vetítésekre, hogy megnézze a Gru spinoffját. A Minyonok a Gru előzményfilmje, amelyben a kis gonosztevők a történelem viharaiban próbálják megtalálni a világ leggonoszabb lényét, hogy végre gazdára leljenek. Jelöltként szóba jön egy T-Rex, Drakula gróf, Napóleon és az Erzsébet királynő koronájára pályázó Scarlett Túlölő ( Sandra Bullock a hangja) is.


A felnőttek a Minyonokat azért is kedvelhetik, mert az események nagy része a hatvanas években játszódik, Doors- és Beatles-számokat hallhatunk a filmben, és barkós, trapézgatyás hippiket láthatunk a cuki sárga lények mellett.Amerikában is sikeresen indított a film, itt az animációk minden idők második legnagyobb nyitó hétvégi jegyárbevételét könyvelheti el, összesen 115,2 millió dollár (32 milliárd forint) értékben adtak el jegyeket az amerikai pénztárakban. A Shrek 3-at azonban még mindig nem tudta megelőzni a Universal produkciója, a Shrek harmadik része 121,6 millió dollárt keresett a nyitó hétvégén.