A román válogatottat választotta a magyar válogatott kézilabdázónő

-

Egészen meglepő bejelentést tett Szücs Gabriella, a korábbi magyar válogatott kézilabdázónő ugyanis a román nemzeti csapat színeiben kíván a továbbiakban szerepelni.


„Nagyon jól érzem magam Romániában, hiszen itt születtem, akárcsak a szüleim” – kezdte a Prosport.ro oldalnak a 31 éves balátlövő. „A férjem is román, és a jövőmet is itt képzelem el. Hét évet játszottam a magyar válogatottban, nagyon szép évek voltak, rengeteg szép emlékem van, de muszáj előre néznem, és


nagyon remélem, hogy a magyar szurkolók megértik a döntésemet.

Németh András szövetségi kapitány meghívott a magyar válogatottba, de vele is közöltem, hogy a román csapatot választottam.”


A román-magyar kettős állampolgárságú Szücs Nagyváradon született, de Debrecenben kezdett el kézilabdázni, és mintegy tíz évet le is húzott a hajdúsági városban. A román bajnok Oltchim Valceához 2008-ban igazolt, három évig játszott ott, majd egy egyéves debreceni kitérő után visszatért Romániába, ahol előbb a Zalau, majd a Baia Mare együttesébe szerződött, ahol most is játszik.


A 2008-as olimpián még magyar színekben


A magyar válogatottal világ- és Európa-bajnoki bronzérmes volt, a 2008-as olimpián pedig a negyedik helyet szerezte meg, de régóta nem lépett pályára a magyar együttesben, így nincs akadálya, hogy a román válogatottat erősítse a december 5. és 20. között dániai világbajnokságon.