A román sajtó kevesli a döntetlent a veszélytelen magyarok ellen

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

-

A vezető román lapok egyetértenek abban, hogy a vendégek jobbak voltak, de mindkét csapat megelégedett a 0-0-val. Kifogásolták a Groupama Aréna gyepszőnyegének minőségét is, Jenei Imre szerint pedig szerencse, hogy gyenge ellenfelek vannak a csoportban.


A legnagyobb példányszámú sportújság, a Gazeta Sporturilor azt írta, hogy egyik csapat sem erőltette a győzelmet, ezért meglett a döntetlen, amit sokan megjósoltak. Az újság címlapján az az óriási cím olvasható, hogy „Nulla plusszal”, utalva a gól nélküli döntetlenre. A lap szerint annak ellenére, hogy Románia elvesztette a csoportban az első helyet, továbbra is komoly kijutási esélyei vannak a franciaországi Európa-bajnokságra. „Megelégedtünk a döntetlennel Budapesten, de megszerezhettük volna az Eb-re való kijutást biztosító pontokat” – olvasható a lapban.


A Gazeta Sporturilor Jenei Imrét, az egykori román és magyar szövetségi kapitányt idézte, aki szerint gyenge meccs volt. „Többre számítottam a román válogatottól, főleg, hogy Magyarország egyáltalán nem volt veszélyes, megelégedett a döntetlennel. Szerencsére gyenge ellenfeleink vannak a csoportban” – mondta a szakember, Románia vetélytársaira utalva.

A második legjelentősebb sportújság, a Pro Sport azt írta, hogy Románia jobb volt, de a mérkőzés gól nélküli döntetlennel végződött. A lap elemzése szerint a román csapat játéka azért hagyott sok kívánnivalót maga után, mert a legjobb játékosok nem voltak képesek 90 percen keresztül ugyanazon a színvonalon teljesíteni. Példaként említették Sanmarteant és Keserűt, akik az első félidőben játszottak jól, de a másodikban eltűntek a játékból. Szerintük Torje is csak a második félidőben teljesített jobban. A lap megjegyezte, hogy a meccs minőségét a Groupama Aréna gyepszőnyege is befolyásolta, amely nem volt a legjobb állapotban.


A román lapok szerint Gabriel Torje (sárga mezben) is csak a második félidőben tudta megkavarni a magyar védelmet


A Pro Sport idézte Razvan Burleanut, a Román Labdarúgó Szövetség elnökét, aki úgy nyilatkozott, hogy szép, küzdelmes meccs volt, amit a román válogatott irányított. A nyilatkozatot ismertető cikk címében a lap ironikusan teszi fel a kérdést, vajon milyen meccset látott Burleanu.
Az Adevarul című, legnagyobb példányszámú román közéleti napilap is azt emelte ki, hogy mindkét csapat megelégedett a döntetlennel, és elutasította, hogy támadjon, amit a számok is igazolnak. Megemlíti, hogy a meccs statisztikája szerint három kapura lövés volt mindkét oldalon, és összesen három szöglet. A lap által megszólaltatott román szakemberek szerint Magyarország verhető lett volna, mert gyengén játszott.