A romák királya megépítené a falat Mexikó és az USA határán

Forrás: Dorin Cioba

-

Az önmagát a romák nemzetközi királyává kikiáltó Dorin Cioabă levelet írt Donald Trumpnak, és támogatásáról biztosította az amerikai elnököt.


A Romániában élő Dorin Cioabă – aki önkényesen nevezete ki magát a romák királyává –, azt írta Donald Trump elnöknek, hogy


beiktatása alkalmából a romák nevében jó egészséget kívánok és Isten áldását kérem a világbéke és a haladás érdekében hozott döntéseire”


Cioabă a levélben azt is írja, hogy a romániai cigányság képzett, jó munkaerő, akik szívesen dolgoznának a határfal felépítésében. Az önkényes király biztosítja Trumpot arról, hogy teljesen elkötelezett a politikája iránt.

A bukaresti amerikai nagykövet azt mondta, hogy nem volt tudomása a levélről, de szerinte az amerikai elnök inkább az Egyesült Államokban teremtene munkahelyeket a fal felépítésével, amit egyébként Mexikóval akar megfizettetni.Eredetileg Dorin Cioabă fia, Florian Cioabă nevezete ki magát először a világ valamennyi roma királyává, de Florian 2003-as halála után apja vette át a képzeletbeli trónt.