A Ridikül megmarad, de nem Jakupcsek vezeti majd a műsort

Forrás: Médiaklikk

-

Úgy látszik, vége a találgatásoknak, hogy a köztévé csoportos létszámleépítését követően megtarthatja-e műsorvezetői pozícióját Jakupcsek Gabriella a Ridikül, illetve a Magyarország, szeretlek! című műsorokban. A következő adásokban már nem láthatjuk viszont Jakupcseket.


Új csapatkapitányokkal, Tatár Csillával és Harsányi Leventével folytatódik januárban a megújuló Magyarország, szeretlek! című vetélkedő, a Ridikül műsorvezetője pedig Dióssy Klári lesz a hónap végétől - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodája vasárnap az MTI-vel.


Az összegzés szerint a Magyarország, szeretlek! további sikere, újabb nézői csoportok megnyerése érdekében megújul a műsor, ennek első lépcsőjeként az eddigi két csapatkapitányt, Jakupcsek Gabriellát és Csiszár Jenőt váltja Tatár Csilla és Harsányi Levente. A műsorvezető viszont Szente Vajk marad. A két új csapatkapitány a héten már részt vesz a próbafelvételeken, és az azt követő forgatásokon is, így a nézők hamarosan „élesben" is találkozhatnak velük a képernyőn.


A közmédia népszerű női beszélgetős műsorában január utolsó hetétől Dióssy Klárit láthatják a nézők a képernyőn Jakupcsek Gabriella helyett. A közlemény szerint az Apropó Média Kft. által készített műsor évek alatt tornázta fel nézettségét a mostani 300 ezer körüli szintre, a közmédia célja azonban az, hogy újabb nézői csoportok csatlakozzanak a műsorhoz és az azt kísérő „Ridikül Klubokhoz", illetőleg a Ridikül című újsághoz is. Kimondott célja a közmédiának, hogy e témakörben a Ridikül a legnépszerűbb női beszélgetős magazinná váljon. A továbbiakban a televíziós műsorhoz rádiós produkció, nyomtatott és online média is kapcsolódik, amelyek a beszélgetéseken túl hasznos tanácsokkal is ellátják majd a közönséget, a nőket érintő szinte valamennyi kérdésben.


A Ridikül című műsorral a közmédia hosszú távon számol, ezért folyamatosan fejleszti a műsort és a hozzá kapcsolódó egyéb tartalmakat. „Dióssy Klári személye - a népszerű műsorvezető eddigi pályafutása alapján különösen - segítség e célok elérésében" – fogalmaztak.

Dióssy Klárit a Ridikülben először január 25-én 17 órakor láthatják a nézők a Duna csatornán.

Az MTVA közleményében köszönetét fejezte ki a két műsor eddigi alkotóinak, köztük Jakupcsek Gabriellának.


Jakupcsek Gabriella december 21-én tudta meg, hogy a legújabb, 130 főt érintő csoportos létszámleépítés keretében őt is elküldik az MTVA-tól. A műsorvezetőt derül égből villámcsapásként érte a hír, amit a felvételek szünetében közöltek vele. Korábban a Blikknek úgy fogalmazott, hogy nem érti a döntést, mert a Ridikül a Duna TV egyik legnézettebb műsora, és a szintén az ő részvételével készülő Magyarország, szeretlek! is jól teljesít. „Most lett volna az 500. adása a Ridikülnek, amit pedig a hangomon hall, az a mélységes bánat, szomorúság és értetlenség" - fogalmazott.

Az azonban egészen idáig nem volt egyértelmű, hogy esetleg külsős szerződéssel nem folytathatná-e a köztévénél a munkát a műsorvezető, a Bors például december végén még arról írt, hogy valószínűleg megmarad a műsor, és Jakupcsek vezetheti továbbra is, csak éppen a gyártó cég, az Apropó Média Kft. fogja fizetni, ahogy a Ridikül összes többi munkatársát.