A részmunkaidő segíthet a munkaerőhiány kezelésében

Fotó: Europress/AFP / Europress/AFP

-

Bőven van még tartalék a magyar munkaerőpiacon.


A nemzetközi viszonylatban magas, mintegy 1,8 millió fős inaktív réteg mozgósítása lehet az egyik potenciális megoldás a Magyarországon is egyre komolyabb kihívást jelentő munkaerőhiány kezelésére – írja a Magyar Idők. A lapnak Szalai Piroska, a Nemzetgazdasági Minisztérium tanácsadója, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnöke azt mondta: azokat a rétegeket kell megszólítani, ahol alacsonyabbak a foglalkoztatási adatok: ide tartoznak a 25 év alattiak, az 55-64 éves korcsoport, valamint a kisgyermeket nevelő szülők. Az inaktívak bevonásakor azokat a rugalmas megoldásokat kell megcélozni, amelyekkel azokat is munkába lehet állítani, akik valamilyen okból nem tudnak heti 40 órában dolgozni.

Szalai szerint rengetegen vannak olyan kisgyermekes szülők, akik gyermekük nevelése mellett, rugalmas foglalkoztatási megoldásokkal visszatérnének dolgozni. Ma már több mint 42 ezren élnek a gyed extra azon lehetőségével, hogy a gyermek féléves korától munkát vállalhatnak az ellátás folyósítása mellett.

Uniós átlagban is rendkívül alacsony a részmunkaidősök száma a magyar munkaerőpiacon. Mindössze 178 ezren dolgoznak heti 36 órát nem meghaladó időben, arányaiban Bulgária után itt van a legkevesebb részmunkaidős. A béremelések, valamint a vállalkozók fejlesztései is enyhíthetik a munkaerőhiányt, ugyanakkor a rugalmas foglakoztatási formák elterjedése is vonzóvá teheti az inaktívak számára a munkaerőpiacot.