A részeg sofőrök a halálos balesetek fő felelősei

-

A drogos autóvezetők tavaly 131 balesetet okoztak az idén, ezek közül 5 volt halálos.


Az év első 8 hónapjában 5 ember vesztette életét a kábítószerek hatása alatt közlekedő sofőrök okozta balesetekben, és 81 ember sérült meg. A drogok miatt bekövetkező balesetek valós száma azonban ennél nagyobb lehet, ugyanis a rendőrség csak a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetekről gyűjt statisztikai adatokat, a kisebb koccanásokról, apróbb ügyekről nem feltétlenül értesül – írja a Magyar Idők. A legfrissebb adatok szerint az idei halálos balesetek 9,5 százalékát az ittas vezetés okozta, ezzel továbbra is a részeg sofőrök a tragédiák első számú felelősei.

A lap azután fordult a rendőrséghez, hogy az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség több ember halálát okozó, bódult állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntette és segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat egy hevesi férfival szemben augusztus 25-én.

A bódult állapotban elkövetett közúti bűncselekmények miatt idén 136 nyomozást zártak le vádemelési javaslattal. Ez a szám a befejezett eljárásokra vonatkozik, az esetek egy része tavaly vagy a korábbi években történt – közölte az ORFK.