A renitens fideszes szerint új időszámítás jöhet

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Tamás

-


Bencsik János fideszes országgyűlési képviselő a Facebook oldalán azt írta, az elmúlt 25 évben nem fordult elő, hogy „marcona legények” fizikai jelenlétükkel befolyásolták volna a népszavazási kezdeményezések beadását. Bencsik szerint „számos forgatókönyv szerint” történhetett mindez, ám szerinte egy biztos, „fordulóponthoz érkeztünk.” Bencsik szerint bárki is áll a megmozdulás mögött, a következmények nem maradhatnak el.


Ha mégis, akkor új időszámítás kezdődik...

Nem emlékszem rá, hogy az elmúlt negyedszázad során előfordult volna, hogy a népszavazási kezdeményezések beadhatóságát ...

Közzétette: Bencsik János – 2016. február 24.

Bencsik János többször is szembement már a Fidesz-frakció döntéseivel, legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy az oktatáspolitika ellen tiltakozó tanárok mellett kiállva kockás inges képet posztolt a Facebookra. Korábban nem szavazta meg például a vasárnapi zárvatartást vagy a központi dohányellátót bevezető törvényt, és nem támogatta a paksi szerződés titkosítását sem.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a parlamentben arról beszélt, méltatlan helyzet alakult ki, várja a javaslatokat a népszavazást szabályozó törvény megváltoztatására.