A rendőrség szerint őrült a nő, aki lefejezte a 4 éves orosz kislányt

Fotó: RIA Novosti / Grigoriy Sisoev

-

Egy üzbég nő fejezte le a gondjaira bízott 4 éves kislányt, a gyerek fejével a kezében 20 percig járkált fel-alá a nyílt utcán. A gyilkos Allahot éltetve kiáltozott, azt mondta, ő egy terrorista, és azzal fenyegetőzött, mindenkit megöl. A rendőrség szerint nem terrortámadás történt, a nő egyértelműen őrült.


Egyre több minden derül ki a kegyetlenül megölt kislányról: a 4 éves gyereket Anastasiának hívták, születési rendellenesség miatt nem tudott járni és tanulási nehézségei voltak - írta a Daily Mail orosz lapokra hivatkozva. A gyilkos dada, a 38 éves Gyulchehra Bobokulova másfél éve vigyázott rá. A gyereket a családja korábban elvitte Kínába egy kezelésre, most pedig egy német útra spóroltak. A lánynak volt egy 15 éves testvére is.


A gyilkosság után a kislány anyja rosszul lett, kórházba kellett szállítani.


Az anyát elvitte a mentő


Gyulchehra Bobokulova hétfőn megvárta, hogy a család elmenjen otthonról, akkor hajtotta végre szörnyű tettét. A kislányt lefejezte, majd felgyújtotta a lakást, ám nem akart minden nyomot eltüntetni, azt akarta, hogy a család tudja meg, ki végzett a gyerekkel. A gyerek holttestét az ágyában találták meg, a kislány pizsamában volt.

A gyilkos dada szemtanúk szerint 20 percet sétált fel-alá az Oktyabrszkoje Polje metróállomásnál talpig feketében és egy burkában, kezében volt a gyerek feje, amit a hajánál fogva lóbált. Mindenki fejvesztve menekült, senki sem tartóztatta fel a nőt - számolt be az egyik szemtanú. Volt, aki szerint a rendőrök túl későn avatkoztak közbe.


Borzalmas képsorok


Bár a nő Allahot éltette, azt kiabálta, hogy ő terrorista és mindenkit megöl, a rendőrség a Telegraph beszámolója szerint kizárta, hogy itt terrortámadásról lenne szó, megfogalmazásuk szerint a nő egyértelműen őrült. Egyes források szerint nem kizárt, hogy a nő be volt drogozva.

Az is kiderült, azért állt bosszút a kislányon, mert a férje megcsalta őt. A nő maga is elmesélte a rendőrségnek, hogy az eset után mániás pszichózisban szenvedett. Ha a nő épelméjű lenne, 20 évet kapna a gyilkosságért. A dada egyébként legálisan volt Oroszországban, azonban a család feketén foglalkoztatta.

A nő férjét még keresi a rendőrség, egyelőre nem tudják, hogy ő Moszkvában vagy Üzbegisztánban van-e.