A rendőrség segítséget kér az eltűnt szír fiú megtalálásához

-

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közzétette a fiú fényképét.


A 13 éves szír fiú akkor tűnt el a röszkei határállomásnál, amikor a bátyját igazoltatták a rendőrök. A 20 éves fivér próbálta a rendőrök értésére adni, hogy testvére a közelben rejtőzött el, de nem értették, mit mond. A fiú még próbált üzenetet küldeni a bátyjának, de az idősebb testvér telefonja elromlott, és egy önkéntes később hiába akarta azt átadni a rendőröknek, ők nem vették át a telefont. A fivér jelenleg egy menekülttáborban van.A hivatalos közlemény

Személyleírása: nevezett személy körülbelül 150 cm magas, kövérkés testalkatú, barna bőrű, barna hajú, kékeszöld szemű, alsó ajka alatt egy anyajegy található.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XII. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható Mohamed Sultan Al Alosht felismeri, és tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06 1 457 5650-es telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06 80 555 111 „Telefontanú” zöldszámán (hétfőtől csütörtökig: 8–16, pénteken: 8–13), valamint a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.