A rendőrség iratokkal foglalkozik Csipesék ügyében

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Tamás

-

Feljelentéskiegészítésnél tart a kokaint fogyasztó Csipes Tamara és Dombvári Bence ügye.


Addig nem kezdhetett nyomozásba a rendőrség a szombaton kiderült kokainbotrány ügyében, amíg csak a sajtó írt erről. Ám amikor kiderült, hogy a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) fegyelmit indít, és elismerte, hogy a Magyar Antidopping Csoport (MACS) hétfő délután tájékoztatta hivatalosan arról, hogy az érintett sportolók szervezetében kokain nyomaira bukkantak, megkezdődhetett a nyomozás.

Beluzsárné Belicza Andrea a Népszabadság Online kérdésére elmondta: a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság feljelentéskiegészítést rendelt el az ügyben. Ennek alapján a PMRFK-nak legfeljebb kétszer tizenöt napja van eldönteni, hogy a rendelkezésére álló adatok alapján felvethető-e bűncselekmény elkövetésének gyanúja.

Ezalatt a rendőrség iratokat és információkat kérhet be az esetleges gyanúsítottak kivételével szinte bárkitől – írja a lap. Az ügyben jövő hét elején lesz fegyelmi tárgyalás. A válogatott keretből már kitették őket, a Magyar Olimpiai Bizottság pedig minden támogatást megvont a sportolóktól kedden. Schmidt Gábor MKKSZ-főtitkár Csipessel és Dombvárival kapcsolatban szerdán kijelentette: „Abszolúte megbánóak voltak, és abszolúte megtörtek voltak. (...) A teszt eredményét elismerték, természetesen.

Egyébként a sportolók szerint véletlenül került kokain az italukba, amikor egy baráti bulizáson részt vettek – erről a Borsnak nyilatkoztak kedden. Ez valószínűleg kérdéses pont lesz a nyomozás során.


Lájkolj minket a Facebookon!