A rendőrökre is rálőtt a kettős gyilkos Tatabányán

Fotó: MTI / Bodnár Boglárka

-

Engedéllyel tartott fegyvert, amivel megölte az anyját és a nő élettársát, majd rálőtt a rendőrökre is. A TEK is kivonult, a gyanúsított végül megadta magát.


Lelőtte anyját és az asszony élettársát egy tatabányai férfi szombat hajnalban a település felsőgallai városrészében. Az elkövető a rendőrökre is rálőtt - tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-t. Az asszony élettársának holttestére az utcán találtak rá a járőrök, akikre ekkor tüzet nyitott az elkövető. A rendőrök egyike sem sérült meg. A rendőrségi honlapon közzétett fotókon a járőrautó bal hátsó ülésének környékén látható három lövésnyom.A közlemény szerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) nagy erőkkel, minden eshetőségre felkészülve, páncélozott járművekkel rövid idő alatt Tatabányára ért. „A műveleti egységek megérkezése után az előzetesen túszhelyzetnek tűnő helyzetben a TEK tárgyalója vette át az irányítást; nem volt ugyanis ismert, hányan tartózkodnak még az épületben” – írták.

A férfit - aki mindvégig zavartan viselkedett és lőfegyverét folyamatosan magánál tartotta – végül négyórás tárgyalás után fogták el a műveleti egységek, és épségben kihozták a családi ház többi lakóját is. Kiderült, hogy a 40 éves N. Norbert – engedéllyel tartott 45-ös Glock pisztolyával – az anyjával is végzett.


A helyszínelés képei