A rendőröket akarták megölni a házi készítésű bombával

Fotó: MTI / Mihádák Zoltán

-

A főkapitány szerint hajtóvadászatot indítottak a támadó után. A nyomravezetői díj 10 millió forint.


A szombati budapesti robbantás célpontjai a rendőrök voltak – hangzott el az országos főkapitány és a fellebbviteli főügyészségi ügyész tájékoztatóján. A 20-25 év körüli elkövető 170 cm magas férfi, aki világos horgászkalapot viselt – mondta Papp Károly országos rendőrfőkapitány. A rendőröket ki akarták végezni – jelentette ki Papp tábornok.

A nagykörúti szakaszon másfél éve járőröznek a rendőrök. A két rendőr is ott teljesített szolgálatot, így kerültek a Teréz körút 4. elé – mondta Papp. Azon a szakaszon szombat este nem kaptak utasítást intézkedésre.

Hajtóvadászatot indítanak az elkövető után, és meg fogják találni – mondta a főkapitány. A rendőrség 7 verziót állított fel vasárnap reggelre, és mindegyiket vizsgálják.

Mivel a támadásban rendőröket akartak megölni, hétfőtől az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség nyomoz – mondta Keresztes Imre ügyész. Van annyi ismeretük az ügyről, hogy ha az átkerül hozzájuk, a nyomozás gond nélkül folytatódhat.

Jelenleg 145 kamera felvételeit elemzik, a repülőtereken és a vonatokon is robbanóanyagot keresnek. A bejelentések közvetlenül a Nemzeti Nyomozó Irodához futnak be. A rendőrség együttműködik TEK-kel és a titkosszolgálatokkal is.

A tábornok nem akart válaszolni a kérdésre, hogy a gyanúsított Magyarországon vagy külföldön tartózkodhat-e. A nyomravezetői díj 10 millió forint.