Lenácizta Vona Gábort, azonnal elvitték a rendőrök

-

Böszörményi István képzőművész úgy értékelte, a szabálysértés gyanúja miatt végrehajtott hatósági fellépéssel gyakorlatilag megmentették. A rendőrök ugyanis akkor vitték el, amikor a Jobbik elnökének hallgatósága megindult a közbekiabáló néhány tüntető felé.


Néhány tüntető várta szerdán este a pécsi Széchenyi téren a Jobbik rendezvényére érkezőket. Táblákat tartottak fel, amelyek feliratai a kormány menekültügyi politikája és a határkerítés ellen tiltakoztak.


Posted by Nagy Erzsébet on 2015. szeptember 9.

A gyűlésen az utolsó felszólaló Vona Gábor, a Jobbik elnöke volt, a tüntetők bekiabálásokkal fogadták mondandóját, a Böszörményi István képzőművész lenácizta Vonát – olvasható a Pécsi Stop tudósításában. Ekkor a jobbikos rendezvény hallgatóságának egy része megindult az ellentüntetők felé, Böszörményit végül elvitték a rendőrök. A Pécsi Stop megkereste a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságot, és megtudta: Böszörményit szabálysértés gyanúja miatt előállították, a körülmények tisztázása még folyik.


Böszét elvitték a rendórök.

Posted by Nagy Erzsébet on 2015. szeptember 9.

Böszörményi a rendőrök fellépését – a közzétett videofelvétel alatt – így kommentálta: „Gyorsabban reagáltak nálam, gyakorlatilag megmentettek. Köszönet érte.”


(Böszörményinek korábban volt egy országos visszhangot kiváltó akciója, amikor Pécsen leöntötte liszttel Weöres Sándor neki nem tetsző szobrát.)


Ezután Vona tovább beszélt. A Pécsi Stop szerint lényegében visszamondta Orbán Viktor nagy vihart kavart hétfői szavait: mit tud kezdeni több ezer bevándorlóval Magyarország, ha még a cigányok integrációja sem sikerült.