A rendőrök igazoltatták, majd elengedték az egyik terroristát

-

Néhány órával a párizsi terrortámadások után a rendőrök igazoltatták, aztán szabadon engedték azt a férfit, akinek a fényképét később közzétették mint a merényletek egyik körözött gyanúsítottját, erősítették meg francia források az AP hírügynökségnek.


A 26 éves Salah Abdeslam feltehetően a szervezésben segítette a terroristákat, illetve ő bérelte ki azt a Volkswagen Polót, amelyikkel a merénylők a Bataclan koncertteremhez hajtottak. A Bataclanban 89 ember halt meg.

Később a belga határon megállítottak egy autót, amelyben Abdeslam két másik férfival utazott, igazoltatták őket, de elengedték. Mindez órákkal az után történt, hogy a hatóságok azonosították Abdeslamot, aki a támadásnál használt gépkocsit kibérelte.A hatóságok szerint Abdeslan két testvére is részt vett a terrortámadásokban. Egyikük, Ibrahim Abdeslam, feltehetően a hét öngyilkos merénylő egyike volt, egyben ő bérelte ki a másik, szintén a merényleteknél használt autót.

A harmadik testvért letartóztatták Belgiumban, de szintén szabadon engedték, számolt be róla a Sky News.

A három Belgiumban élő francia testvéren kívül a hatóságok megneveztek egy szintén Belgiumban élő gyanúsítottat, Bilal Hadfit. Az öngyilkos merénylők közül eddig egyet azonosítottak hivatalosan az ujjlenyomata alapján: a 29 éves Ismael Omar Mostefait, aki egyike volt a Bataclannál támadó öngyilkos merénylőknek.