A Red Bull mégis benevezett a következő F1-es idényre

Fotó: Getty Images / Mark Thompson

-

A Red Bull istálló vezetője pénteken bejelentette, hogy nehézségeik ellenére beneveztek a következő Forma-1-es idényre.


A négyszeres konstruktőr-világbajnok csapat korábban azt közölte: csak abban az esetben indul jövőre, ha versenyképes motort talál magának. Christian Horner csapatfőnök pénteken azt nyilatkozta a Sky Sports televíziónak a hétvégi, Brazil Nagydíj helyszínén, hogy beadták a 2016-ra szóló nevezésüket, bár motorproblémájuk továbbra sem rendeződött.
Az istálló tanácsadója, Helmut Marko eközben úgy fogalmazott a német Sky kamerája előtt, hogy a következő szezon a Red Bull Racing és a Toro Rosso számára is átmeneti idény lesz.
A Red Bull még nem nevezte meg jövő évi motorszállítóját, de minden jel arra mutat, hogy - mivel más lehetősége nincs - ismét jelenlegi partnerével, a Renault-val köt megállapodást. A Mercedes visszautasította a Red Bullt, a Ferrari pedig csak a Toro Rosso számára lenne hajlandó erőforrást biztosítani. A Honda - amelynek a megbízhatósága és a teljesítménye is gyengébb a Renault-nál - érdeklődött a lehetőség iránt, de partnere, a vétójoggal rendelkező McLaren nem engedélyezte az együttműködést.


Christian Horner megoldotta


A korábbi hírek szerint az istálló a mostani szezonban fel akarta bontani a Renault-val kötött szerződést, amely a következő évad végéig érvényes. Christian Horner nem volt hajlandó reagálni az újságírói találgatásokra, a csapat egyik pilótája, az ausztrál Daniel Ricciardo viszont örömét fejezte ki, hogy végre napvilágot látott néhány előremutató információ a 2016-os versenyidénnyel kapcsolatban.

"Örülök, hogy megtudtam mindezeket. Mindig hittem benne, hogy jövőre is rajthoz állhatunk, de most megtettük az első lépéseket egy jobb szezon felé, úgyhogy ezek jó hírek" - vélekedett a világbajnoki rangsorban jelenleg nyolcadik Ricciardo.


A Red Bull főmérnöke, Paul Monaghan szerint a csapat annak ellenére képes lesz teljesíteni a jövő évi idényt megelőző első tesztet, hogy a motorszállítóval kapcsolatos döntés továbbra is késik. "Dolgozunk a megállapodáson, és ha megszületik, a motor időben be fog kerülni a helyére, senkinek nem kell aggódnia" - mondta a szakember.
Horner már korábban bejelentette, hogy jövőre is Daniel Ricciardo és az orosz Danyiil Kvjat versenyez majd a Red Bull autóival a Forma-1-ben.