A Real sztárja még mindig a szexvideós botrány miatt bűnhődik?

Fotó: AFP / FRANCK FIFE

-

Karim Benzema magyarázatot vár Didier Deschamps szövetségi kapitánytól, miért hagyta ki őt a francia válogatott Luxemburg elleni keretéből.


A csatárt még 2015-ben, Mathieu Valbuena szexvideós zsarolási ügye miatt tiltották ki a francia együttesből, ám ezt az eltiltást tavaly szeptemberben feloldották. Benzemát ennek ellenére azóta sem válogatták be a keretbe.


Igazságtalannak tartom a döntést, mert nem kaptam rá semmilyen magyarázatot. Szeretnék leülni a szövetségi kapitánnyal, aki így elmondhatná, mit gondol – nyilatkozott Benzema egy francia rádióadónak.


Benzema 14 gólnál jár az idei szezonban


A Real 29 éves csatára 2007-ben, még az Olympique Lyon játékosaként mutatkozott be a válogatottban, melyben azóta 81 találkozón 27 gólt szerzett – 2015 októbere óta azonban nem kapott meghívót. „Nem akarom annyiban hagyni a dolgot, szeretnék még szerepelni a válogatottban” – tette hozzá Benzema.

A tavaly nyáron Európa-bajnoki döntős franciák akik hárompontos előnnyel vezetik a világbajnoki selejtezőcsoportjukat – szombaton Luxemburgban lépnek pályára, majd jövő kedden hazai pályán Spanyolországgal vívnak felkészülési mérkőzést.