A Real Madrid nem vásárol játékost a télen

Fotó: AFP / GERARD JULIEN

-

Nem szerződtet labdarúgót a téli időszakban a Real Madrid, annak ellenére, hogy a következő két átigazolási szezonból kizárták.


Florentino Pérez klubelnök a France Football című magazinnak nyilatkozva hangsúlyozta, azért nem terveznek új igazolásokat, mert a Real Madrid rendelkezik a legjobb játékosokkal és a legjobb edzővel. A vezetőedzői posztot január elején Zinedine Zidane vette át Rafael Beníteztől.


A Real Marid és a városi rivális Atlético Madrid azért kapott súlyos büntetést a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségtől, mert megsértették a 18 éven aluli játékosok szerződtetésére vonatkozó szabályokat.

„A kizárás nagyon fájdalmas, ezzel csúnya folt esett a Madrid becsületén" – méltatlankodott a lapnak Pérez, aki meg van győződve arról, hogy a büntetés kiszabása hiba volt. Szerinte nevetséges a Realt a fiatalok védelmének a nevében szankcionálni, amikor a klub mindig is szem előtt tartotta a fiatal labdarúgók érdekeit.

A Real és az Atlético a FIFA döntésének értelmében a januári átigazolási időszakot követően legközelebb 2017 nyarán szerződtethet futballistát.