A Real Madrid kikapott Valenciában

Fotó: Getty Images / Manuel Queimadelos Alonso

-

A listavezető Real Madrid 2-1-re kikapott a Valencia vendégeként a spanyol labdarúgó-bajnokság 16. fordulójából elhalasztott mérkőzésen szerdán.


A találkozót a Real Madrid klubvilágbajnoki szereplése miatt kellett az eredeti időponthoz képest később megrendezni. A Japánban rendezett torna a királyi gárda sikerével zárult.


A Real Madrid bajnokin 2003-ban kapott legutóbb két gólt az első tíz percben, ez most újra megesett: két villámgyors kontrából előbb Zaza szerzett egy rendkívül látványos találatot, majd Orellana juttatta a labdát Navas lábai között a kapuba. Zinedine Zidane együttese még a szünet előtt szépített Cristiano Ronaldo fejesgóljával. A fővárosi együttes így immár sorozatban 43. tétmérkőzésén lőtt gólt - a spanyol rekord a Barcelonáé 44-gyel -, míg a portugál támadónak ez volt a 700. találkozója klubszínekben.

Egyenlíteni már nem tudott a Real Madrid, amely 2013 decemberében nyert legutóbb a Mestallában, s második bajnokiját veszítette el az idényben. A Valencia hetedszer gyűjtötte be a három pontot a Primera Divisiónban ebben a szezonban.


Primera División 16. forduló, elhalasztott mérkőzés

Valencia-Real Madrid 2-1 (2-1)