A Real és az Atlético után a spanyol szövetséget is megbírságolták

Fotó: Getty Images / Gonzalo Arroyo Moreno

-

A spanyol szövetséget is megbüntette a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) a fiatalkorúak szerződtetésére vonatkozó szabályok megsértése miatt.


A FIFA január közepén két átigazolási időszakból kizárta a két klubot, majd fellebbviteli testülete szeptember 8-án jóváhagyta ezt a döntést.


A szankció miatt a klubok nem regisztrálhatnak új játékosokat a következő két átigazolási időszakban, erre legközelebb 2018 januárjában lesz lehetőségük. Az Atléticót 900 ezer (255,6 millió forint), míg a Real Madridot 360 ezer svájci frankra (102,2 millió forint) is megbüntette a nemzetközi szövetség.


Florentino Perez (a Real Madrid elnöke) 2018 januárjáig nem igazolhat


A FIFA most a nemzeti szövetséget is elmarasztalta, mert megadta a szükséges engedélyeket az érintett kluboknak arra, hogy kiskorú játékosokat igazoljanak külföldről. A szervezet fegyelmi testülete kedden úgy foglalt állást, hogy a spanyol szövetségnek 220 ezer svájci frankos (62,48 millió forint) bírságot kell fizetnie, és amellett, hogy figyelmeztetésben és megrovásban részesült, fél éven belül a vonatkozó előírásokkal összhangban kell módosítania a saját szabályzatát.

Korábban hasonló szabálysértés miatt a Barcelonát is megbüntették.