A Real elnöke védi a szexvideós ügybe keveredett Benzemát

Fotó: AFP / PHILIPPE HUGUEN

-

Florentino Pérez teljes támogatásáról biztosította a klub zsarolási ügybe keveredett támadóját, Karim Benzemát.


Az elnök személyesen beszélt a francia csatárral, aki csütörtökön este visszatért a spanyol fővárosba azután, hogy megjelent a versailles-i bíróságon. Pérez biztos abban, hogy Benzema ártatlan és jóhiszeműen cselekedett. A közlemény kifejti, hogy a klub értékeli és elismeri a játékos szakmai munkáját, a csapattársai felé mutatott bajtársiasságát és a kifogástalan hozzáállását, amelyet az elmúlt hat évben mutatott.

A 27 éves támadót - aki a csütörtök esti edzésen részt is vett - a válogatottbeli csapattársát, Mathieu Valbuenát érintő zsarolási ügyben helyezték vád alá a francia hatóságok.

A nyomozás azt hivatott kideríteni, hogy Benzema milyen szerepet játszott az ügyben: lojális volt csapattársával, vagy a zsarolók cinkosaként lépett fel, amikor arról beszélt neki, hogy létezik Valbuenáról egy szexvideó, amelyet felhasználhatnak ellene. Az ügy részleteit ismerő egyik forrás szerint Benzema a válogatott clairefontaine-i edzőtáborozása idején, október 5-én tett említést a felvételről a Lyon játékosának.

Valbuena már júniusban panaszt tett amiatt, hogy egy ismeretlen felhívta őt és tudatta vele, birtokában van egy kompromittáló videó. A telefonáló az ügy „elrendezését” javasolta, ugyanakkor pénzösszegről nem beszélt. Ezt követően egyeztetés kezdődött közte és egy rendőr között, aki Valbuena bizalmasának adta ki magát. A zsaroló azzal fenyegetőzött, hogy a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokság előtt nyilvánosságra hozza a felvételt, amennyiben nem fizetnek neki.

A gyanú szerint Benzemát a zsarolók – akik akkor még szabadlábon voltak – egy rokonán keresztül próbálták meg rávenni arra, hogy járjon közbe a zsarolásban. Amennyiben Benzemát bűnösnek találják, öt év börtönt is kaphat.