A Rákóczi hidat is lezárják a bomba miatt

Fotó: Szabó Gábor

-

Teljesen blokkolják a közúti és vasúti híd környékét, amíg kiemelik a kedden talált bombát.


Nem tudják kiemelni a Dunába csapódott második világháborús légibombát. Az Origo úgy tudja, csütörtökön folytatják a munkát a tűzszerészek.

Egy ipari búvár fedezte fel kedden a víz mélyén a szerkezetet, melyet a megadott koordináták alapján, több órás keresés után meg is találtak a honvédség tűzszerészei. Egyelőre azonban nem tudják kiemelni, mert nincs fix merülési pont és a szél is feltámadt.

Csütörtökön újra megpróbálják kiszedni bombát, így várhatóan újra leáll majd a vonatforgalom a kelenföldi és a ferencvárosi állomás között..

A Dunában talált második világháborús bomba kiemelése és hatástalanítása miatt szerdán a Rákóczi híd, valamint a környező rakpartok, utcák forgalmát is lezárták. A csepeli (H7-es) HÉV és az 1-es villamos is módosított vonalon járt.Kedden második világháborús bombát találtak a Duna medrében. A robbanótest kiemelése és hatástalanítása miatt a rendőrség szerda délelőtt 11 órától néhány órára lezárja a közúti forgalom elől a Rákóczi hidat, a híd pesti és budai felhajtóját, a budai alsó rakpart Neumann János utcától délre eső szakaszát, a Dombóvári utat a Duna és a Budafoki út között, a Művészetek Palotája körüli kisebb forgalmú utcákat, valamint a Laczkovich utcát.

A lezárás érinti a közösségi közlekedés forgalmát is. A csepeli HÉV helyett a teljes vonalon pótlóbusz közlekedik, és az 1-es villamos közlekedését is korlátozni kell.

Lezárták az ország két felét összekötő vasúti hidat is: a ferencvárosi és a kelenföldi vasútállomás között 10 órától várhatóan 13 óráig szünetel a forgalom, emiatt a Budapest–Győr–Hegyeshalom-, a Budapest–Székesfehérvár- és a Budapest–Pécs-vasútvonalon a személyszállító vonatok rövidített útvonalon, csak Kelenföld állomásig közlekednek, és onnan indulnak.