A rákbetegekért futottak Benedek Tiborék

A pólóválogatott szövetségi kapitánya, illetve Gergely István kapusedző a szombati Budapest Maratonon a Magyar Hospice Alapítvány, egy végstádiumú rákbetegeken segítő, emberi méltóságuk megőrzéséért dolgozó szervezet munkájára hívta fel a figyelmet.


Benedek Tibor 8,2, Gergely István 11,6 kilométert teljesített a különleges váltó tagjaként.


„Nagyon elfáradtam... – kezdte Benedek a vlv.hu-nak. – Tűző napon, betonon futottuk le a távot, nem volt kellemes, de az nagyon jó érzés, hogy valamit ezzel talán segíteni tudtunk. A hospice-esek annyira nehéz munkát végeznek, hogy arra szerintem mi képtelenek lennénk. Így, hogy az ismertségünk révén egy kicsit rájuk irányítjuk a figyelmet, talán hozzájárulunk valamennyire ahhoz a nagyon elismerésre méltó tevékenységhez, amit csendben, szinte szinte láthatatlanul végeznek. Örülök, hogy részt vettünk ebben, szerintem folytatása is lesz. Ami pedig a futást, mint sportteljesítményt illeti, tavaly hat kilométert futottam le, most nyolcat, remélem, jövőre a 10 is meglesz.”

A szövetségi kapitány viccesen még azt is elárulta, hogy ha nem 110 kiló lesz, hanem mondjuk 70, akkor talán megpróbálkozik a teljes 42 kilométerrel.