A quaestoros Tarsolyt Garancsi válthatja az MLSZ-ben

Fotó: MTI/MTVA / Koszticsák Szilárd

-

Tarsoly Csaba, a Quaestor-csoport többségi tulajdonosa lemondott a Magyar Labdarúgó-szövetségben (MLSZ) eddig betöltött alelnöki posztjáról. Garancsi István lehet az utódja.


Információnk szerint Tarsoly Csaba, a Questor-csoport többségi tulajdonosa már lemondott az MLSZ-alelnöki címéről is

írta pénteken a Hír24. A lap úgy tudja, hogy a Videoton tulajdonosa, Garancsi István lesz az utódja. Garancsi a Napi Gazdasági 2014-es listáján a 23. legbefolyásosabb magyar üzletember volt, a Magyar Természetjárók Szövetségének is az elnöke. Ebben a decemberi cikkünkben elmeséltük, mi köti össze őt Orbán Viktor miniszterelnökkel: a foci szeretete és a pénz. Tarsolynak nem ez lenne az első címe, amelyről cégcsoportja brókerbotránya miatt lemondott: csütörtökön megvált győri díszpolgári címétől.


A Quaestor-csoport egyik tagja, a Questor Invest Befektető Vagyonkezelő és Pénzügyi Tanácsadó Kft. a Győri Audi ETO futballcsapatának tulajdonosa és kiemelt támogatója. A Quaestor-csoport egyik tagja, a Questor Financial Hrurira Kft. kedden jelentett öncsődöt, ami nyilvánvalóan kihat a csoport többi részére is, így a győri futball jövője is veszélybe került. Az ETO ennek ellenére biztosította a közvéleményt: ezen a héten még biztosan megrendezik a meccseiket.


A Buda-Cash brókerbotránya is megroppantott egy sportcsapatot: a Békéscsabai AC azóta már törölte nevéből a Buda-Cash nevét – írja a Borsonline. Tóth Sándor, a Békéscsabai AC ügyvezető elnöke a lapnak elmondta: „A költségvetésünk 50 százalékát nyújtó önkormányzat nem veszi le a kezét rólunk, ráadásul, amint elkészül majd a 2014. évi városi zárszámadás, további hétmilliót kapunk. A brókercég pótlására csabai vállalkozásokkal tárgyalunk.” Itt sportol egyébként a fedett pályás Európa-bajnok súlylökő, Márton Anita, valamint az Eb-n 60 méteres gátfutásban 7. Baji Balázs is.

Lájkolj minket a Facebookon!