A püspök, aki szerint Orbán jobban tudja, mint a pápa

Fotó: MTI / Rosta Tibor

-

A szeged-csanádi megyéspüspök szerint nem menekülthullám, hanem invázió van.


Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök szerint Ferenc pápa nem tudja, mi történik most Magyarországon a menekültügyben, ezért a püspök inkább Orbán Viktorral ért egyet – derül ki a The Washington Post cikkéből.

A püspök szerint ez már nem is menekültáradat, hanem invázió, „idejönnek, Allah Akhbart kiabálva”. Meg kell jegyeznünk, hogy a tudósítások szerint nem ezt kiabálták a menekültek, hanem azt, hogy menni akarnak, szabadságot akarnak, illetve a magyar kormányt szidták. Kiss-Rigó megjegyezte, hogy félti a bevándorlóktól Európa egyetemes keresztény értékeit.

Ferenc pápa vasárnap szólított fel minden európai plébániát, vallási közösséget, rendházat, hogy fogadjon be egy menekült családot, és bejelentette, hogy ebben példát fog mutatni a két vatikáni plébánia, amelyek már a következő napokban megteszik ezt a lépést.

Erre már az Erdő Péter vezette Magyar Katolikus Püspöki Konferencia is reagált, és megköszönték, hogy a pápa megmutatta a cselekvés helyes irányát. Erdő korábban azt mondta, azért nem fogadnak be menekülteket, mert az embercsempészet lenne, majd az Indexnek adott interjújában arról beszélt, hogy csak kiragadták szavait kontextusából.