A pultos árulta a drogot a Szigeten

Fotó: VS.hu / Bujdosó Bori

-

A több százezer ember által látogatott Sziget fesztiválon idén is sokan próbáltak drogot eladni és venni.


A Sziget fesztivál egyik szórakozóhelyének pultosa drogot árult a vendégeknek közölte a rendőrség. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint hétfő hajnalban elfogtak egy 26 éves nőt, aki pultosként dolgozott a fesztiválon.


A pultos nem messze attól a szórakozóhelytől, ahol dolgozott, egy mobil vécében adta el a kábítószert. A rendőrök a nő ruházatának átvizsgálásakor 18 kábítószer-tartalmú tablettát találtak. A nőt őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását. Még ugyanazon a napon a fesztiválon további négy embernél találtak kábítószert. Három holland férfitól összesen 12 tablettát, egy spanyol állampolgártól 1,6 gramm füvet foglaltak le.

Az idei Sziget eddigi legnagyobb fogását azonban múlt vasárnap sikerült a rendőrségnek produkálnia. A hétvégén huszonhét svájci állampolgárt és egy gyömrői férfit fogtak el kábítószer-árusítás gyanújával. A fesztiválon még hét férfinál (egy nigériai és hat magyar állampolgárnál) találtak kábítószert, a Hajógyári-sziget közelében pedig egy francia, egy svájci és két magyar állampolgárnál. A vasárnapi rajtaütések során a rendőrök összesen 220 darab tablettát, 26,31 gramm füvet, 21,71 gramm fehér színű port, 10,28 gramm barna növényi származékot és 11 darab növényi magot koboztak el.


A világ minden pontjáról érkeznek a fesztiválozók


Az idei Sziget megnyitója előtt tartott sajtótájékoztatón Gerendai Károly, a fesztivál főszervezője, tulajdonosa azt mondta, hogy designer drogok ide, terrorveszély oda, az idei Sziget Európa legbiztonságosabb bulija lesz.

Gerendai az Országos Mentőszolgálattal és az ország legismertebb toxikológusával, Zacher Gáborral tartott tájékoztatást arról, hogy a fesztiválon nem lesz veszélyben senki. Az új, chipes karszalagoknak köszönhetően könnyen azonosítják majd a betegeket, és arra is figyelnek, hogy nyelveket beszélő orvosok, ápolók ügyeljenek.A főszervező azt is elmondta, hogy a legtöbb, amit tehetnek a kábítószer kiszűrése érdekében, hogy távol tartják a dílereket a fesztiváltól, például úgy, hogy akiket a beléptetők vagy a benti nyomozók elkaptak, azt megmutatják a médiában a nyilvánosságnak.