A PSG elnöke örül, hogy végre kikapott a csapat a bajnokságban

Fotó: Getty Images / Thierry Chesnot

-

36 mérkőzés után Lyonban szakadt meg a párizsiak bajnoki veretlenségi sorozata, amit egy váratlan elnöki nyilatkozat követett.


A francia labdarúgó-bajnokságban címvédő és listavezető Paris Saint-Germain vasárnap 2-1-re kikapott az Olympique Lyon otthonában, ezzel megszakadt a 36 forduló óta tartó veretlenségi sorozata (32 győzelem, 4 döntetlen).

A párizsiak ezt megelőzően tavaly márciusban veszítettek legutóbb, amikor 3-2-re maradtak alul a Girondins Bordeaux otthonában. A Nantes 1994/95-ös rekordját már 32 meccs után megdöntötték. A mostani vereség ellenére a csapat jó úton halad az egymást követő negyedik bajnoki címe felé, hiszen tíz fordulóval a vége előtt 23 ponttal vezet a második helyezett Monaco előtt.

„Jó, hogy kikaptunk. Ez a vereség emlékeztetheti a játékosokat, hogy nem a miénk a világ legjobb csapata – mondta a Canal Plus televíziónak a PSG katari elnöke, Nasszer al-Helaifi. – Nem voltunk jók, a Lyon jobban játszott. Nem a tőlük megszokott stílusban és színvonalon futballoztunk, nem igazán látszott, hogy meg akarjuk nyerni a mérkőzést."

A PSG további két sorozatban is versenyben van: a Bajnokok Ligájában 2-1-es előnyből várja a Chelsea elleni londoni visszavágót a nyolcaddöntőben, a Francia Kupa negyeddöntőjében pedig a Saint-Etienne együttesével találkozik.