Ez a Premier League tönkreteheti az embert

Fotó: AFP / JUSTIN TALLIS

-

Peter Wright kisebb meglepetésre egyedüli százszázalékos játékosként vezeti a darts Premier League-et három forduló után, pedig olyan sztárok szerepelnek a világ legerősebb bajnokságában, mint Phil Taylor, Gary Anderson, Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen vagy Adrian Lewis.


„Igen, szerencsére az idén jól megy a játék – kezdte a 45 éves skót.


Tavaly magánéleti problémákkal küzdöttem, de sikerült mindent megoldani otthon.”

Amikor arról kérdezték, hogy van néhány újonc a mezőnyben, például Michael Smith, akkor a Premier League veszélyeire hívta fel a figyelmet. „Nagyon jó játékos, de neki is figyelnie kell a PL különleges légkörére. Számtalan remek dartsost mondhatnék, akinek beletört a bicskája, például Wayne Mardle-nak, Pete Manley-nek, Andy Hamiltonnak, Wes Newtonnak vagy Mark Websternek. A Premier League tönkreteheti az embert, ha nem tudja, hogyan kezelje, de ha ezt megtanulja, akkor nagyon jó móka tud lenni.”


Színes egyéniség:


Wright a közönség egyik kedvence, amit annak is köszönhet, hogy ő is szereti a szurkolókat. „Igen, szeretek velük együtt ünnepelni. Azért jönnek ki, hogy szórakoztassuk őket, miért ne szórakoznék én is velük? Alig várom mindig a csütörtök estéket.”

Szabadidőből nem sok van neki. „Ha mégis van, akkor inkább a ház körül szorgoskodok, ültetek, kertészkedek, megjavítok ezt-azt a házban. Általában elviszem magammal az iPademet, hogy majd megnézek rajta egy filmet, de soha nincs rá időm. Inkább gyakorlom, a hálószobámban is van egy tábla és a hotelbe is mindig viszek magammal egyet a versenyekre.”


Szabadidejében inkább eltűnik a világ elől


Csütörtök este folytatódik a Premier League, a Sport 1 20 órától élőben közvetíti a negyedik fordulót Aberdeenből. Peter Wright Robert Thorntonnal játszik, aki eddig két meccset vívott és mind a kettőt elveszítette. A programból kiemelkedik a Gary Anderson-Raymond van Barneveld összecsapás.