Az Eb-pótselejtező kapujában a magyar röpiválogatott

Fotó: MTI/EPA / LAURENT DUBRULE

-

A magyar női röplabda-válogatott öt játszmában legyőzte a finneket a Lengyelországban zajló, második Európa-bajnoki selejtezőtorna nyitónapján.


A magyar válogatott magabiztosan kezdte a mérkőzést, az első játszmát végig uralta, s bár 2420 után a finnek nehezen adták meg magukat, végül 2523-ra megnyerte ezt a szakaszt Jan de Brandt együttese.


A folytatás viszont nem alakult jól, a második játékrészben ugyanis a remek mezőnymunkát felmutató finnek könnyedén egyenlítettek, majd a harmadikban 93-as magyar vezetés után sorozatban tíz pontot elérve fordítottak. Ebben a szettben nagyon hullámzó volt a játék, egy jobb finn periódust nagyszerű magyar szakasz követett, a végjátékban pedig 2023-ról, sorozatban öt pontot elérve nyertek 2523-ra Horváth Dóráék.


Horváth Dóra (balra)


A negyedik szettben gyorsan előnybe került a magyar együttes, és magabiztosan haladt a győzelem felé, ám 20–17 után ismét sok hiba csúszott a játékába, rossz fogadások, pontatlan feladások és hatástalan ütések jellemezték ekkor a csapatot, amely így 25–22-re elbukta a szettet.

A döntő játszmában a magyar csapat ismét gyorsan előnybe került, ezúttal azonban egészen a végéig megtartotta előnyét, és ezzel megnyerte a meccset. Az ötszettes sikerért két pontot kapott Jan de Brandt csapata, amely szombaton az észtek ellen teheti biztossá, hogy a pótselejtezőt érő második pozíciónál nem zárja hátrébb a küzdelmeket.


Az állás

1. Lengyelország 12 pont
2. Magyarország 8
3. Finnország 2 (512)
4. Észtország 2 (411)