A portugál szövetségi kapitány a magyarok csapategységét emelte ki

Fotó: AFP / FRANCISCO LEONG

-

A védő Bruno Alves és Fernando Santos szövetségi kapitány is nehéz mérkőzésre számít a portugál válogatott részéről a magyarok elleni szombati világbajnoki selejtezőn.


A szakvezető arra viszont felhívta a figyelmet, hogy más volt a franciaországi Európa-bajnokságon játszott csoportmeccs, mert a magyarok ott nem voltak rászorulva a győzelemre, így felszabadultan futballozhattak. Most viszont ez nem így lesz, mert mindkét válogatott csak győzelemmel tudja fenntartani kijutási reményeit.


A célunk, hogy mi kontrolláljuk a meccset, akkor el fogjuk érni a céljainkat. Előreláthatólag kontrákra játszik a magyar csapat, amiben nagyon veszélyes is, de szereti sokat birtokolni a labdát, illetve nagyon aktív a középpályás sora mondta a 62 éves tréner, aki elárulta, megmutatta játékosainak, hogy miben teljesítettek gyengébben a 3–3-ra végződött lyoni találkozón.

Fernando Santos szerint egyik válogatott sem változott sokat az előző találkozásuk óta. Mosolyogva hozzátette, hogy azóta Európa-bajnoknak hívják a portugál csapatot, de ettől szerinte nincs nagyobb nyomás az együttesen, mert a riválisok korábban is tisztelték Portugáliát.


Fernando Santost választották az év edzőjének 2016-ban


„Nemcsak az Eb-meccset elemeztük, hanem a magyarok azóta lejátszott négy vb-selejtezőjét is, különös figyelemmel a svájciak elleni találkozót, amelyen a magyarok nem érdemeltek vereséget, mert jobban játszottak. Éppen ezért szerényen kell pályára lépnünk.


Fontos volt, hogy a játékosaim megértsék, becsülniük kell az ellenfelet”

– jelentette ki Fernando Santos, aki nem akart kiemelni senkit a magyarok közül, mert mint mondta, bár ismeri egyenként is őket, az egyes játékosoknál sokkal fontosabb, hogy csapatként jók.

Az Európa-bajnok szövetségi kapitánya szerint telt ház lesz a Benfica stadionjában, ami sokat segíthet csapatának. Nani hiányzásával kapcsolatban elmondta, ő nem problémákat keres, hanem megoldásokat; korábban is hiányzott már, és akkor is sikerült megoldani a helyzetet.

Hiába számítunk nehéz meccsre egy erős rivális ellen, nyernünk kell, hogy céljainkat elérhessük. A jó védekezés lesz az alap, mert a csapatunk gólerős, az Eb-n háromszor is betaláltunk a magyaroknak mondta Bruno Alves.


Bruno Alves, a Cagliari védője


Az ellenfélről úgy vélekedett a 35 éves futballista, hogy hasonlóképpen fog játszani, mint az Eb-n, azaz jó védekezés jellemzi, amelyből gyors ellentámadásokkal próbál veszélyeztetni. Szerinte csapatként erős a magyar gárda, amely nem lett erősebb az Eb óta, inkább ugyanazt a színvonalat képviseli.

Valamennyien hozzá vagyunk szokva, hogy nehéz meccseket játszunk, így a nyomással nem lehet probléma. Intenzív találkozóra számítok, mert a magyaroknak is ugyanaz a céljuk, számukra is csak a győzelem jó mondta Bruno Alves.

Bernd Storck szövetségi kapitány csapata szombaton 20.45-től a Benfica stadionjában találkozik Portugáliával, amelyet győzelem esetén megelőzne, így féltávnál a pótselejtezőt érő második helyen állhatna. Ugyanakkor vereség esetén ötpontos hátrányba kerülne aktuális riválisával szemben, azaz távolodna a 2018-as, oroszországi világbajnokságtól. A csoportot Svájc vezeti százszázalékos teljesítménnyel.