A Portik-vallomás jegyzőkönyvére vár az ügyészség

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

-

Feljelentés-kiegészítést rendelt el az ügyészség Portik Tamás Rogánra tett terhelő vallomásával kapcsolatban. A nyomozásról akkor dönthetnek, ha megismerik a tárgyalás jegyzőkönyvét.


"A híradások alapján több feljelentés is érkezett a különböző ügyészi szervekhez, a vallomás alapján különféle bűncselekmények gyanúját feltételezve. Állampolgári feljelentés alapján a Központi Nyomozó Főügyészség 2016 . június 23. napján feljelentéskiegészítést rendelt el, melynek célja a Fővárosi Törvényszék 2016. június 17-i tárgyalási jegyzőkönyvének beszerzése … a jegyzőkönyv birtokában lesz a Központi Nyomozó Főügyészség abban a helyzetben, hogy a nyomozás elrendelése kérdésében döntsön" - írta Polt Péter.

A legfőbb ügyésztől Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért országgyűlési képviselője azt kérdezte, hogy Portik Tamás vallomása után az ügyészség miért nem indított vizsgálatot.

A Fővárosi Törvényszék június 17-én próbálta szembesíteni Rogán Antalt, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető minisztert és Portikot - ám Rogán nem jelent meg a tárgyaláson. Portik azt mondta, hogy Rogán V. kerületi polgármesterként tudott arról, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok egy részét szándékosan aláértékelik, és baráti vállalkozóknak játsszák át.

Portik szerint Pápa Marianne (Habony Árpád Pápa Marianne volt férjének, Szetlik Ferencnek az unokaöccse) megbízásából tíz millió forintnak megfelelő eurót adott át Rogánnak. Portik szerint Rogán közbenjárásával a 120-130 milliós Károly körúti ingatlant féláron tudta megszerezni Pápa.