A PM kísérettel beengedné a gyerekeket a trafikokba

Fotó: MTI / Mihádák Zoltán

-

Mások pedig azt javasolják, hogy vegyék le a fóliát a dohányboltokról, mert így bent sem biztonságos.


Törvényjavaslatot nyújtott be a Párbeszéd Magyarországért, hogy a 12 év alatti gyerekek felnőtt kíséretében bemehessenek a dohánytermékeket árusító trafikokba. Tordai Bence szóvivő szerint ezzel meg lehet előzni, hogy a gyerekek a trafikok előtt baleset vagy gyerekrablás áldozataivá váljanak.

Közben az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) azt javasolja, hogy a törvény megváltoztatásával tegyék lehetővé a dohányboltok kirakati, bejárati fóliáinak eltávolítását. A szövetség szerint egyértelmű, hogy a betekintés lehetőségét zárja ki a törvény, a takarás eszközét, módját már nem határozza meg a jogszabály, ennek alapján akár függöny is lehetne a kirakatban. Mindez azonban nem változtat azon, hogy a bűnözők számára egy eltakart helyszín igencsak csábító célterep lehet – írták. Az OKSZ szerint ugyanakkor mindenképpen szükséges áttekinteni a trafikok védekezésének lehetőségeit.

Múlt szerdán huszonkétezer forintért ölték meg egy kaposvári trafik 20 éves alkalmazottját, a nyomozók csütörtökön kora délután vették őrizetbe a Kaposvárhoz közeli Sántoson lakó B. Pétert emberölés megalapozott gyanúja miatt, majd szombaton előzetes letartóztatásba helyezték. Később a tulajdonos leszedette a fóliát két másik dohányboltjának portáljáról, a harmadikat pedig, ahol a gyilkosság történt, többé nem fogja kinyitni.