A PL-újonc elcsábította Rómából az "új Messit"

Fotó: AFP / ANDREAS SOLARO

-

A Bournemouth komolyan gondolja a bent maradást, amihez Juan Iturbe segítségére is számítanak. A 22 éves szélső mögött már színes pályafutás áll, amelyből nem hiányozhat a zseniális honfitárs sem.


A Premier League újonca, az AFC Bournemouth az idény végéig kölcsönvette az előző idény olasz bajnoki ezüstérmesétől, az AS Romától Juan Iturbét. Amennyiben az angolok elégedettek lesznek a 22 éves játékossal, az idény végén végleg meg is vásárolhatják a játékjogát – az anyagi részleteket nem hozták nyilvánosságra.


Iturbe Argentínában született, de később a paraguayi korosztályos válogatottakban, majd a felnőtt csapatban is szerepelt. 2009-ben, mindössze 16 évesen játszott bő negyedórát egy Chile elleni felkészülési mérkőzésen. Miután a találkozó nem tétmérkőzés volt, így Iturbe később nyugodtan dönthetett úgy, hogy a jövőben mégis inkább argentin válogatott lesz, és lemond a megtisztelő „paraguayi Messi” becenévről. Azóta már az argentinok is „új Messiként” emlegetik az ilyen góljai miatt:


Iturbe akcióban


Az AS Romához 2014-ben igazolt (előtte már megjárta a Cerro Portenót, a Portót, a River Platét és a Veronát is), és 39 meccsen három gólt szerzett.
A szélső pénteken már együtt edzett új csapatával, de a szombati, Leicester City elleni bajnokin még nem lesz bevethető.

A Bournemouth, amely története első élvonalbeli szezonját futja, a bajnokság félidejében a 16. helyen áll a húszcsapatos mezőnyben, de ettől még egyáltalán nem meglepő, hogy egy BL-nyolcaddöntős csapattól igazolnak játékost.