A pizzát földhöz vágta, szétverte a lépcsőházat a dühöngő pizzafutár

Fotó: iStockphoto / fotocu

-

Nem tudott visszaadni tízezresből, másképp kellett volna kezelnie a helyzetet, mert most garázdaságért, rongálásért áll bíróság előtt.


A vádirat szerint a férfi 2015. október 20-án délután megrendelésre pizzát szállított egy IX. kerületi lakóházba, amit felvitt az emeleti címre. A megrendelő egy tízezer forintossal szeretett volna fizetni - úgy, hogy a nagyobb címletű készpénzt a megrendeléskor is jelezte -, de abból a vádlott nem tudott visszaadni és ettől dühbe gurult, hangosan szitkozódni kezdett, miközben elindult a lépcsőház irányába.

Az ügyészség közleménye szerint ezután a folyosót és a lépcsőházat elválasztó ajtónál „a vádlott a pizzát a földhöz vágta, majd két alkalommal belerúgott ebbe az ajtóba, mégpedig olyan erővel, hogy az alsó részen az ajtóbetét kiszakadt. Az így keletkezett lyukon bemászott, visszament a lakáshoz, ahol ismét kiabálni kezdett, majd az ajtón kibújva, a lépcsőház irányába távozott".

A vádlott a rongálással a társasháznak több mint százezer forint kárt okozott, amely nem térült meg. A kerületi ügyészség a férfit rongálás vétségével, valamint garázdaság vétségével vádolja és indítványozta, hogy vele szemben a bíróság végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki.