A pillanat, amikor elveszett a hit a Liverpoolból

Fotó: MTI/EPA/KEYSTONE / Georgios Kefalas

-

Ez a mi kupasorozatunk – jelentette ki Unai Emery, a Sevilla edzője azután, hogy csapata 3-1-re legyőzte a Liverpoolt, és ezzel sorozatban harmadszor, összességében pedig ötödször megnyerte meg az Európa-ligát.


Emery a spanyol közönséget is dicsérte, amely „úgy szurkolt, mintha otthon léptek volna pályára a játékosaim”.

„A szurkolók a klubbal együtt imádják az Európa-ligát, ez a mi kupasorozatunk. A Bajnokok Ligája lehetőség az előrelépésre, de az igazság az, hogy az Európa-liga is egyre erősebb, így nekünk folyamatosan fenn kell tartanunk az étvágyunkat, hogy döntőbe jussunk” – mondta, hozzátéve, hogy bár ez egyre nehezebb, céljukat ezúttal is elérték.

Emery szerint a siker kulcsa az volt, hogy hittek magukban, és a saját játékukat játszották.

Jürgen Klopp, a liverpooliak német mestere úgy vélte, hogy a bázeli találkozó fordulópontja a sevillaiak egyenlítése volt, közvetlenül a második játékrész elején: „Ez volt az a pillanat, amikor elveszett a hit a játékunkból. Rosszul reagáltunk, nem jól védekeztünk, meg kell tanulnunk jobban alkalmazkodni az ilyen helyzetekhez.”

Klopp szerint a vitatott helyzeteknél mindannyiszor az ő kárukra ítélt a bíró, például az első félidőben les miatt meg nem adott góljuknál vagy a második játékrészben Coke második találatánál, amikor a játékvezető felülbírálta asszisztensét. „Ezzel együtt az első, amit tehetsz, ha vereséget szenvedsz, az az, hogy a saját csapatod teljesítményével törődsz. Most csalódottak vagyunk, de holnap vagy egy kis idő elteltével nyugodtabban értékeljük majd a történteket, és levonjuk belőlük a tanulságokat. A következő idényben nem indulunk nemzetközi kupában, de ebből profitálhatunk, lesz időnk az edzésekre, a felkészülésre.”

A kétgólos Coke szerint a Sevilla nagyszerű idényt produkált, a döntőben pedig volt ereje fordítani: „A szünetben azt mondtuk magunknak, hogy továbbra is a saját játékunkat kell játszanunk. A második félidőben jól futballoztunk, sok labdát szereztünk, bejöttek a cseleink, ez a magyarázata az eredménynek.”

A Sevilla, amely győzelmével indulhat a Bajnokok Ligája következő kiírásában, vasárnap még a spanyol kupát is megnyerheti. Coke fogadkozik is nagyon: „A mostani győzelem feltöltött minket energiával. Sokat futottunk ugyan, de a Barcelona ellen még többet fogunk.”