A pedofil nagypapához küldte a kislányokat a gyámügy

-

Az erőszakos férfi másfél évig terrorizálhatta a gyerekeket. Hétfőn ítélték el jogerősen.


A 12, a 10 és a 6 éves gyermek már több szenvedésen ment keresztül, mint más egész életében. A lányok most nevelőszülőknél vannak, de valószínűleg sosem tudják feldolgozni a traumákat – írja a Bors. „A lányok édesanyja, Magdika még 30 éves sem volt, amikor meghalt, veseelégtelenség vitte el szegényt – mondta a lapnak egy helybéli a szabolcsi Gacsályon. – Két férje volt, az egyik otthagyta, a másik börtönbe került. A férfitól öt gyermeke született, Magdika a három lány mellett két idősebb fiút is nevelt. A halála után a gyámhatóság a nagyapjuknak adta a gyerekeket.”

Róla köztudott volt, hogy erőszakos, korábban nemi erőszakért is elítélték. A gyerekek másfél évig éltek vele, a gyámhivatal 2014-ben vitte őket nevelőszülőkhöz. Addigra kiderült, hogy a nagyapa rendszeresen bántalmazta, vesszővel, nyújtófával verte a kicsiket. Gyakran nem vett ételt, ilyenkor kéregetni küldte őket a szomszédokhoz. Mivel nem volt tüzelőjük, a két kisfiút fát lopni küldte. A gyerekeket nem mosdatta, tisztálkodási szerekről nem gondoskodott, hetente egyszer, lavórban fürödtek, emiatt tetvesek lettek. Télen is kinőtt, koszos, büdös, hiányos ruházatban jártak iskolába.

A gyerekek a nevelőszülőknek számoltak be arról, hogy a nagyapjuk szexuálisan is zaklatta őket. A most 61 éves férfit őrizetbe vették, a gyerekeket pszichológus vizsgálta meg, és életszerűnek találta az általuk elmondottakat.

Májusban a Nyíregyházi Törvényszék háromrendbeli szexuális erőszak bűntette és ötrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 12 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a nagyapát. Hétfőn a Debreceni Ítélőtábla jogerős döntésében csak annyiban változtatta meg az elsőfokú ítéletet, hogy a büntetés letöltését fegyház helyett börtönben rendelte el. A tárgyalás zárt ajtók mögött zajlott.