A Parlamentben közben fogalma sincs senkinek arról, mi van a Keletiben

Fotó: VS.hu / Kummer János

-

Vadai Ágnes az országos rendőrfőkapitánytól érdeklődött. Papp Károly csak annyit tudott mondani, majd utánanéz, mi is történik éppen a Keleti pályaudvaron, ahol a menekültek arra várnak, hogy továbbengedjék őket.


„Mi folyik a Keleti pályaudvaron?” – kérdezte Vadai Ágnes független (a frakcióval nem rendelkező DK-hoz tartozó) képviselő a parlament honvédelmi és rendészeti, illetve nemzetbiztonsági bizottságainak együttes ülésén kedden délelőtt.


Papp Károly országos rendőrfőkapitány érdemben nem válaszolt a kérdésre, csak annyit ígért, ha vége az ülésnek, tájékozódni fog a helyettesétől és a budapesti főkapitánytól. Általánosságban azt mondta, hogy az okmányok és vízum nélkül Németországba készülő migránsok akadályozták a vonatforgalmat, a rendőrség viszont fenntartja a rendet, és továbbra is ellenőrizni fogja a Bécs és München, illetve a Pozsony felé tartó vonatokat.

Tudósítónk szerint a Keletiben, miután korábban kiürítették, a rendőrök egyelőre csak azokat engedik vissza a pénztárakhoz, akik érvényes jeggyel és iratokkal rendelkeznek.