A parlagfűnek is lenne kormánybiztosa

Fotó: MTI / Mohai Balázs / MTI / Mohai Balázs

-

Az alapvető jogok biztosa azt javasolja, hogy a parlagfű elleni hatékony védekezés érdekében nevezzenek ki kormánybiztost. Székely László szerint az önkormányzatok megtisztítják területeiket, a fő gondot a magántulajdonban lévő telkek okozzák.


Székely László ombudsman szerint kormánybiztost kellene kinevezni, hogy hatékonyabb legyen a parlagfű elleni védekezés - közölte a Magyar Nemzet.

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala megvizsgálta a parlagfű elleni rövid és középtávú védekezési akcióterv végrehajtását. Az erről szóló, napokban kiadott jelentés rávilágít, hogy mivel a parlagfű virágzása alatt nem csökkent a pollenmennyiség, "a probléma hatékony kezelése érdekében az intézkedések nem tűnnek elegendőnek".

Az ombudsman hivatalának beszámolója az előrelépések között számolt be arról, hogy jól működik a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal honlapján indított parlagfű-bejelentő rendszer.

A jelentés azt is megállapította, hogy az önkormányzatok megtisztítják területeiket, a fő gondot a magántulajdonban lévő telkek okozzák.

Székely László hivatala a parlagfű elleni hatékony védekezés érdekében ezért kormánybiztos kinevezését ajánlotta.